Volgers

Mogelijk gemaakt door Blogger.

Pageviews

Cash4Girls

Geld verdienen voor meiden
donderdag 24 februari 2011

BoekenstrijdOmdat ik bijna nooit lees en het laatste boek dat ik las nogal kinderlijk was. Heb ik een soort van boekenstrijd. Ik wil 3 boeken uitlezen voor 10 maart. Jullie denken; ''Waarom persé 10 maart?'' Nou, het zijn boeken van de bibliotheek en ze moeten 10 maart weer terug. (Ik kan natuurlijk gaan verlengen, maar dat zou een soort van vals spelen zijn.) Ik heb zelf namelijk helemaal geen boeken. Shame on me! Maar als ik meer ga lezen, zou ik best boeken kunnen kopen. En het is natuurlijk goed voor mijn ontwikkeling, zeggen ze.

Het gaat om de volgende boeken; 


Tweestrijd ; geschreven door Joost Heyink

Dankzij Fenny wordt een organisatie van loverboys opgerold. Na dat bijna fatale avontuur probeert Fanny weer een normaal leven te leiden. Dat lukt aardig, totdat ze Toos weer ziet, haar vriendin die in handen is gevallen van een loverboy. Fanny twijfelt: moet ze Toos helpen? Maar als ze dat doet, brengt ze haar misschien in gevaar. En wil Toos wel geholpen worden? Of zou ze zelf voor dit leven hebben gekozen? Fanny besluit toch om Toos op te zoeken en met haar te praten. Ze weet alleen niet dat de woning van Toos constant in de gaten wordt gehouden door de 'probleemoplosser'...
Bindi ; geschreven door Maria Mosterd

Na vier afschuwelijke jaren ontkomt Maria Mosterd op zestienjarige leeftijd aan de greep van haar loverboy Manou. Ze gaat naar India om in een project voor loverboyslachtoffers haar onafhankelijkheid terug te vinden. Maar in haar hoofd reist Manou mee. 


Als ze in India uit het vliegtuig stapt, schrikt ze zich dood. Ze ziet alleen maar lelijke mannen met snorren en het stinkt er als een dierentuin die een week niet is uitgemest. Ze gaat wonen in de stad Trichy, waar ze zich tot haar eigen verbazing meteen thuis voelt. Elke dag gaat ze naar een weeshuis om met de kinderen te dansen en als ze het moeilijk heeft, praat ze met haar hond Bindi. Ze wordt door haar begeleidster Liz voortdurend geconfronteerd met het gedrag dat Manou haar heeft aangeleerd. Veranderen is niet makkelijk, want die 'dikke zwarte pad' in haar hoofd laat zich niet zo maar wegjagen. En wat zijn haar vooruitzichten als ze straks terug in Nederland is? Hoe voorkom je, als je geen toekomst hebt, dat je terugvalt in patronen van vroeger? 
Ik stond laatst voor een poppenkraam ; geschreven door Lucie Mosterd

Als Maria op twaalfjarige leeftijd voor het eerst op de fiets naar de middelbare school vertrekt, zwaait haar moeder Lucie haar weemoedig uit. Haar kleine meisje wordt groot. Tegelijkertijd is ze blij voor Maria, die vol verwachting een nieuwe fase in haar leven begint. Wat Lucie niet weet, is dat Maria die dag al Manou al ontmoeten, de loverboy die haar leven in een hel zal veranderen.


Al snel veranderde Maria in een onhandelbare puber. Lucie dringt niet meer tot haar dochter door en komt er maar niet achter wat er met haar aan de hand is. De waarheid gaat dan ook ieder voorstellingsvermogen te boven. Manou heeft Maria veranderd in een willoze pop die alles doet wat hij zegt. Als Maria's betrouwbare dringt hij binnen in Lucies gezin om vandaaruit de hechte band tussen moeder en dochter te doorbreken. Pas dan zal hij Maria helemaal in zijn macht hebben. 


Lang beseft Lucie niet dat ze leeft in een toneelstuk dat Manou regisseert. Wanneer ze stukje bij beetje ontdekt wat er gaande is met haar dochter, dringt langzaam tot haar door wat haar rol moet zijn. Ze zal met Manou moeten strijden om het vertrouwen van haar dochter, voor het te laat is.


Zoals jullie zien, heeft het een beetje de Loverboy thema. Ik heb er nog helemaal niks aan gedaan. Ik heb nog helemaal niks gelezen. Ik heb alleen maar de achterkant een beetje gelezen (en overgetypt.) Dus ik zal er maar snel aan beginnen. Wish me luck!

XOXO

ZIJN JULLIE ECHTE LEESBEESTEN? 

5 reacties:

Anoniem zei

Vroeger wel, nu lees ik alleen nog maar tijdschriften.

Tine zei

Vroeger las ik meer, de boeken hierboven zien er leuk uit :), nu ga ik vaker voor een tijdschrift als een boek
x

Judith zei

Ik heb bepaalde momenten wanneer ik echt een boekenwurm kan zijn. Vroeger was dit niet zo, maar nu lees ik graag van die meidenboeken. Maar dan ook enkel in de vakantie, of s'avonds in mijn bed. Overdag zie je mij niet met een boek :)

tamara zei

ik ben echt een boekenworm.
middeelste boek heb ik gelezen maar de andere nog niet.

Beautista zei

Ik lees bijna nooit een boek. Ik heb wel heel veel op tv gezien en via internet gekeken/gelezen over het laatste. Blijkbaar moet die Maria mosterd bijna alles verzonnen hebben. Als dat zo is, is ze iig wel erg ziek in haar hoofd :O
x

About Me

Mijn foto
Een klein meisje die houdt van fashion&beauty en die addicted is aan cuteness. That's me! XOXO
Mijn volledige profiel weergeven

Follow me on twitter!

Follow with bloglovin

Follow Cutie Madness